Hållbarhets­område på Noliamässan

Till 2024 års Noliamässa arbetar vi med ett nytt hållbarhetsområde i Hall 3 där nytt och gammalt möts. Visionen är en inspirerande mässyta där hållbarbara produkter, idéer och koncept är i fokus. Det kan vara allt ifrån tidlösa högkvalitativa retro-möbler/saker, second hand-kläder till ekologisk hudvård, juice från räddad frukt till giftfria leksaker (för att bara nämna några exempel). En bredd av olika typer av företag med hållbara affärsidéer är visionen, och det är tillsammans med er som vi vill skapa och forma denna gröna arena som andas framtid, kreativitet och hållbarhet. Bara fantasin sätter gränser för vad vi tillsammans kan åstadkomma på detta helt nya mässområde!

Hållbara Sara

Den populära hållbarhetsinfluencern Sara Olsson – mer känd som Hållbara Sara gästar Noliamässan! Hon inspirerar dagligen sina 35.000 följare på instagram att ta mer medvetna och hållbara beslut. Sara är expert på hållbart mode, återbruk och det cirkulära och hållbara tänket. På Noliamässan kommer hon att föreläsa om hållbart mode och vad man ska tänka på när man köper second hand till hemmet. Mässbesökarna kan förvänta sig en riktig inspirationsboost och nya kunskaper kring att leva mer hållbart!

Svenskt Tenn jubileumsutställning

Världskända designföretaget Svenskt Tenn fyller 100 år och gästar Noliamässan med en unik jubileumsutställning som tagits fram av Jenny von Platen. Utställningen kommer att innehålla go’bitar ur den hållbara, tidlösa och högkvalitativa inredning som Svenskt Tenn tillverkat genom åren och som gjort varumärket känt över hela världen. Besökarna kommer också att få lära sig mer om företagets historia och dess grundare Estrid Ericson som öppnade butiken bara fem år efter den kvinnliga rösträttens införande. Utställningen blir en exklusiv och helt unik mässupplevelse för besökarna!

Second hand

Det ska vara lätt att handla Second Hand! Andrahandsmarknaden blir populärare för varje år som går och är numera en självklar del av dagens samhälle. Och då en vision för Noliamässan är att den ska spegla vår samtid vill vi såklart att även Retro, Antikt och Second Hand från och med nu ska bli en självklar del av mässan på vårt nya Hållbarhetsområde.

Remake-hörna

På Hållbarhetsområdet finns det möjlighet att bygga upp en Remake-hörna. Här kan exempelvis second handmöbler i lite sämre skick få ett helt nytt liv, och vitt loppisporslin bli uppgraderade med porslinspennor! Här tänker vi att ett samarbete mellan er som driver en second hand-butik och till exempel en färg/tapet- samt hobbymaterial-butik skulle kunna vara en väg att gå. Även second hand-kläder kan sys om, lagas & piffas – kanske i samarbete med en symaskinsaktör?

Ekologiskt

Säljer du produkter som är ekologiska eller på annat sätt miljömedvetna? Det kan t.ex. vara produkter gjorda av naturliga, ekologiska ingredienser eller bra materialval ur miljösynpunkt. Kanske säljer du ekologisk hudvård eller miljövänligt städmedel, giftfria leksaker eller kanske har ett miljövänligt alternativ till en produkt som vanligtvis är en engångsprodukt – t.ex. tygblöjor och tygbindor? Alla typer av produkter, varor och tjänster med ett tydligt miljöfokus är välkomna på Hållbarhetsområdet!

Hållbar livsstil

På Noliamässans hållbarhetsområde vill vi tillsammans med er inspirera till en hållbar livsstil. På detta område finns det därför plats för allt som rör både social, ekonomisk, och ekologisk hållbarhet. Det kan vara allt ifrån att ditt företag säljer cyklar och har ett tydligt fokus på att inspirera till att välja detta hållbara resealternativ, till att du har en second hand-butik som inspirerar och visar på hur mycket fint man kan hitta av det som redan finns på jordklotet – eller kanske jobbar ni med social hållbarhet och gemenskap? 

Har du och ditt företag en idé på en hållbar aktivitet?

T.ex. anordna en hållbar modevisning, hålla workshop i hur man gör om och/eller restaurerar möbler, föreläsa om hållbarhet, inreda en inspirationsmonter med bara second hand och återbruk som besökarna kan tävla om att vinna, eller varför inte hålla i en auktion? Tveka inte att höra er med era kreativa idéer så pratar vi gärna vidare kring detta! 

Peppad? Boka din monter idag!

Hållbarhetsområdet är ett område som är under stor utveckling. Om du har idéer och tankar som skulle göra området bättre vill vi gärna höra det. Skicka en bokningsförfrågan genom att fylla i formuläret nedan eller kontakta oss för att diskutera tankar och idéer kring din medverkan!

Företag

Kontaktperson

Monter

Monsterns önskade storlek anges i meter.

Tillval

Ge en så detaljerad beskrivning som möjligt at det som är tänkt att säljas i montern.

Fakturering

Om ni har möjlighet att ta emot faktura via e-post, ange till vilken adress den ska skickas här.

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter kring mässan och info om när biljetter släpps!

oops!

Sidan håller just nu på att byggas. Kontakta oss om det uppstår något problem.

info@nolia.se