Många nöjda utställare: ”Vi har säljrekord varenda dag”

Många utställare är mer än nöjda med årets Stora Nolia och flera utställare har slagit försäljningsrekord.

– Jag är så otroligt nöjd med årets mässa. Det här är den bästa Stora Nolia någonsin. Vi har säljrekord varenda dag. Vi kommer definitivt att fortsätta vara med fler gånger, säger Jenny Berg på ChokladJenny.

 

Jenny Berg är dock bara en av flera utställare som är nöjd med årets Stora Nolia. Även Universalis, som bland annat säljer specialtillverkade borstar har haft bra försäljning.

– Det är bästa Stora Nolia någonsin för oss och vi har varit med i minst femton år. Det är riktigt bra och roligt, säger Leif Dumke, Universalis, som har två montrar på mässan.

Även Blixt sport, som åter är med på mässan efter många års frånvaro, tycker att årets mässa varit bra.

– Vi är sjukt nöjda hittills och har haft ett fantastiskt Nolia. Det har varit helt otroligt med folk hos oss. När vi kommer tillbaka ska vi satsa ännu hårdare, säger Ronny Brännström på Blixt Sport.

Även bland husbilar och husvagnar har intresset varit stort.

– Det har varit rena invasionen med kö för att komma i för att se den så kallade Reimobilen. Vi har rätt målgrupp för det här konceptet här uppe i Norrland, säger Anders Wixner på Reimo som står tillsammans med Nordic husbilar.

Stoorstålka som delar monter med Love from Lapland har förmodligen inte vart med för sista gången.

– Som det ser ut nu kan vi absolut tänka oss att komma igen. Det har varit jätteroligt att vara här. Försäljningen har gått bra och det verkar som om vi nått ut till våra kunder och det är kul! säger Juhán Niila Stålka på Stoorstålka.

Elisabeth Ingvarsson på Glada kossan, Ateljé penseln, är också nöjd.

– Vi har haft mycket bra försäljning. Vi har dubblat från förra gången.

K-Rauta är med för första gången och är nöjda med mässan:

– Det har varit en bra mässa för oss. Mycket folk, bra uppslutning, många kontakter och en del försäljning. Det har varit ett stort intresse, säger Cecilia Tegman på K-Rauta.

Projektledaren Peter Kattilasaari tycker att det är ett kvitto på att mässan fungerar som plats för handel, visning och marknadsföring.

– Det är så roligt att våra utställare är nöjda och har haft bra försäljning. Att de är nöjda visar också att vi gör en bra, relevant och intressant mässa som skapar utveckling, säger han och fortsätter.

– Vi har redan en återbokningsfrekvens på över 20 procent redan innan mässan är klar. Det tycker jag visar på mässans betydelse får våra utställare.

– Jag får också höra från många utställare att vårt förändringsarbete uppskattas och ger effekter redan i år. Det gör oss på Nolia stärkta i att vi ska driva på det arbetet, säger Peter Kattilasaari.

 

Besökssiffror Stora Nolia 2019 (2017 års siffror inom parentes):

Lördag 3/8: 11 392 (13 090)

Söndag 4/8: 9 639 (8 436)

Måndag 5/8: 9 076 (9049)

Tisdag 6/8: 8 491 (8612)

Onsdag 7/8:13 474(12 948)

torsdag 8/8: 5 591 (6 828)