”Framgång att göra en mässa av denna storlek redan i år”

Efter fyra år är Stora Nolia tillbaka med mässan i Piteå. Det var tre år sedan mässan gick över huvud taget. 
– Vi ser det som en framgång att så här snart efter en omfattande ansträngning som varit tung för många av våra utställare, överhuvudtaget kunna göra en mässa av vår storlek med nära 300 utställare, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan. 

Nolias vd berättar att pandemiåren har gjort att det kommer att ta lite tid att återhämta sig från en så omfattande ansträngning. 

– Men vi är tillbaka och gör en stor mässa, både ur en nationell som internationell jämförelse. Vi är fortfarande en av Skandinaviens största, årliga besöksmässor och en av de sista kvarvarande mässorna med något för de flesta.

Sedan förklarar Jonas Dahlberg att de senaste tre åren varit hårda för många av Stora Nolias utställare. Det gör att flera av de utställare som varit med tidigare mässor inte finns kvar.

– Vi har, trots det, närmare 300 utställare på plats. Bland annat har vi många produktområden, massor av husvagnar- och husbilar, mathall, shoppinghall, bo och bygg-hall, släp och skotrar, lantbruksmaskiner och fyrhjulingar, elbilar och restauranger, säger Jonas Dahlberg.

Statsminister Magdalena Andersson kommer till Stora Nolia

Nu är det också klart att statsminister Magdalena Andersson kommer att medverka på stora scenen på söndagen. Det är hennes första offentliga framträdande i Norrbotten sedan hon blev statsminister. Sedan kommer flera ministrar till mässan, som civilminister Ida Karkiainen, näringsminster Karl-Petter Thorvaldsson och finansminister Mikael Damberg.

– Alla riksdagspartier och regionala partier finns på plats inför valet med bland annat politikersamtal på stora scenen lett av Helena Karlberg, säger Jonas Dahlberg som fortsätter:

– På stora scenen har vi också barnfavoriter som Bamse och Lova samt en daglig hyllning av artister och musiker från Norrbotten. Dessutom har vi både inrednings- och hantverksworkshops samt mycket annat. Vi har även längre öppettider: 10.00-19.00 varje dag. 

– Stora Nolia kommer också att utvecklas för varje år, allt för att fortsätta vara en attraktiv och relevant mötesplats som stärker Norrland, säger Jonas Dahlberg.