Energitorget – en ny mötesplats för energi och klimat

Nolia och Umeå Energi har tillsammans skapat en ny mötesplats på Noliamässan med fokus på energi- och klimatfrågor. På Energitorget får besökare rådgivning och verktyg för en mer effektiv energianvändning i hemmet.

– Ett energitorg har länge varit efterfrågat av våra besökare och Umeå Energi kommer in med all sin expertis i detta värdeskapande samarbete, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia som arrangerar mässan.

Noliamässan hålls i Umeå 9-13 augusti på Noliaområdet och är en av landets största årliga besöksmässor med starkt fäste i det norrländska medvetandet.

– I år får mässan in ett viktigt och värdeskapande inslag som kommer att vara till stor nytta för våra besökare, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia.

Det är Umeå Energi som, i samarbete med Nolia, bygger upp ett energitorg i monter 237, hall 2: Bo & Bygg.

– En mer effektiv energianvändning både på individ- och samhällsnivå, är en förutsättning för att Umeå ska nå uppsatta klimat- och miljömål. Vi ser fram emot att hjälpa både Umeåbor och besökare på Noliamässan att göra medvetna energi- och resurseffektiva val, säger Johan Westermark, marknads- och kommunikationschef, Umeå Energi.

Samarbete ska främja effektiv energianvändning

– Med anledning av allt som pågår i omvärlden och den senaste tidens elpriser vet vi att våra besökare har många frågor om energi. Tillsammans med Umeå Energi kan vi erbjuda expertiskompetens till många människor. Om konceptet blir uppskattat kommer det sannolikt att bli ett återkommande inslag, säger Nolias vd.

På Energitorget kan besökare ta del av flertalet frågor och svar på temat energi och klimat. I Villapejlen erbjuds personliga energispartips och rekommenderade åtgärder, genom ett frågebatteri kring boende och vanor. På plats finns Umeå Energis experter för kostnadsfri rådgivning. 

– Vi får många frågor kring allt ifrån uppvärmning och elpriser till hur en ska tänka kring hushållsapparater. På Energitorget kan vi hjälpa både Umeåbor och besökare med denna typ av frågeställningar, säger Susanne Danielsson, Kundservice Umeå Energi.