Form & Design

Här samlas utställare med inredning, designprodukter, kläder, konsthantverk och hemslöjdsprodukter. Har du ett nystartat företag så ta chansen att boka vår extra förmånliga Start-Up-Modul. 

Kontaktpersoner

Vad tycker andra?

Linda Isaksson

Varför Stora Nolia? Stora Nolia är en mässa som drar folk från hela länet och grannkommunerna i Västerbotten. Ett bra läge att marknadsföra sig på lokalt. Mässan har ett brett utbud som har nåt för alla och en chans att se nya innovationer och spännande nya lösningar. Jag har hittat samarbetspartners på Stora Nolia som lett till otroligt bra samarbeten både på mässan och fortsatt i verksamheten. Tips till nya utställare Lindas tips för dig som funderar på att ställa ut på Stora Nolia är: "Stå tillsammans med en kompletterande verksamhet som kan dina produkter och halvera arbetstid och kostnader. Jag ställer ut tillsammans med en keramiker som matchar mitt konsthantverk och delar kundbas. Samarbeta i kluster och boka platser i anslutning till varandra för sammanhållning och energi".

Linda Isaksson, Heta Hyttan,

Kerstin Westin

Varför Stora Nolia? Nolia var första steget till att bli professionell yrkesutövare för drygt 35 år sedan. Att tordas, vilja och tro sig om att klara av 9 dagar med över 100 000 besökare på denna jättemässa var ett viktigt avgörande steg i utvecklingen. Att ha tillräckligt med varor, tro att de skulle sälja och träffa så många människor var en utmaning. Måste nämna att om vi inte hade varit två konstnärer, från samma by och dessutom bästa målarvänner så hade det inte varit lika självklart att Laila Wikström och jag skulle ställa ut. Stödet och peppning var viktigt och vi delade monter de första åren. En historia från dåtiden Det finns många härliga historier fån Nolia-åren med glada kunder, gamla bekanta från Lycksele och hjälp från bekantas bekanta som kunde komma ner med mer varor när man sålt bättre än man hade hoppats på. Men en var när Margareta – Noliabossen - kom förbi i vanlig ordning på lördag morgon och önskade oss utställare lycka till. Jag visste att det var 30:e året jag ställde ut å frågade henne var kristallvasen eller guldklockan var? På skämt såklart, men morgonen därpå stod en fantastisk blomsteruppsättning på mitt bord . Det var kul och minnesvärt. Tips till nya utställare Tips till nybörjare på Nolia kan vara att just dela monter med någon som kompletterar dina produkter och stil.

Kerstin Westin, ,